O nama


Istarska kreditna banka Umag d.d. je iskusni subjekt u pružanju širokog spektra financijskih proizvoda i usluga, te je glavni bankarski partner brojnih malih i srednjih privatnih poduzeća.

Kao lokalna banka pod nazivom Istarska komunalna banka i štedionica Pula, Filijala Umag osnovana je 10. listopada 1956. godine, odnosno početak rada IKB-a vezan je za početak formiranja prvih poslovnih banaka koje se formiraju sa sjedištem na području Istre. Godine 1961. osnivaju se samostalne komunalne banke na Poreštini i Bujštini te je 1964. godine došlo do spajanja Komunalne banke Umag i Komunalne banke Poreč u Istarsku kreditnu banku Umag. Od tada Banka posluje pod današnjim imenom, konstantno se širi, a od 1990. posluje kao dioničko društvo. Od svojih skromnih početaka sa samo nekoliko zaposlenih izrasla je u međunarodno priznatu financijsku ustanovu i postala jednom od prvih privatiziranih banaka u Hrvatskoj, koja danas zapošljava preko 200 djelatnika u 25 poslovnice širom Istre te u Zagrebu, Rijeci, Opatiji i Viškovu.

Banka ima veliko devizno ovlaštenje i sve financijske poslove u zemlji i inozemstvu obavlja putem svoje široke korespondentske mreže. Banka je članica FOREX-a, SWIFT-a i povezana je na Reuters Money 2000 Service. Od 1998. godine Banka je članica kartičnih organizacija MasterCard  i VISA.

Posjetite nas u sjedištu i našim poslovnicama!