Potvrda izvrsnih rezultata poslovanja na Glavnoj skupštini IKB-a

U kongresnoj dvorani hotela Sol Melia Koral u Umagu 06.04.2018. godine održana je Glavna skupština IKB-a, na kojoj su usvojene sve odluke po predloženim točkama dnevnog reda. Dioničarima Banke su se obratili g.Miro Dodić, predsjednik Uprave IKB-a, g.Milan Travan, predsjednik Nadzornog odbora i g.Marijan Kovačić, predsjednik Glavne skupštine dioničara Banke.
2017. godina bila je vrlo uspješna za IKB Umag. U svom obraćanju dioničarima i medijima, predsjednik Uprave g.Miro Dodić je naglasio : "Bilanca Banke je krajem 2017. godine iznosila 3,36 milijardi kuna ili 4,8% više od ostvarenja krajem 2016. godine, dok je kod bankarskog sektora Hrvatske taj porast iznosio svega 0,7%, čime se učešće naše Banke u bankarskom sektoru iz godine u godinu povećava. 
Rast naše Banke temelji se, kao i svake godine, na primarnim izvorima, i to depozitima građana, poslovnih subjekata i javnog sektora. U 2017. godini ukupni depoziti porasli su u odnosu na prethodnu 2016. godinu za 5,6% ili za više od 157 milijuna, tako da su na dan 31.12.2017. godine iznosili 2,95 milijardi i time premašili godišnji plan za 2017. godinu za preko 103 milijuna kuna. 
Dok je u bankarskom sektoru bruto dobit smanjena za skoro jednu trećinu, a od 25 banaka čak 9 je poslovalo s gubitkom, Istarska kreditna banka povećala je bruto dobit za 20% te je ista iznosila 31,9 milijuna kuna, što nas svrstava na 7. mjesto po apsolutnom iznosu. 
Osnovni dugoročni ciljevi u politici razvoja Banke su daljnje povećanje kapitala, nastavak stabilnog rasta i razvoja, smanjivanje bankarskih rizika uz disperziju i diversifikaciju plasmana, bolji nastup na tržištima, ulaganja u tehnološki razvoj i stručne kadrove, te ulaganja u prostornu i tehnološku infrastrukturu uz zadržavanje ugleda i tradicije Banke poznate po svojoj sigurnosti i uspješnosti poslovanja, podređene klijentima, dioničarima i zaposlenicima Banke."